Veckan som gått – med bl.a. Starbreeze och Paradox

Under veckan som gått har det skett en del förändringar i portföljen och det mesta har berott på nyheter kring de spelbolag jag har/har haft.

 

Starbreeze

Starbreeze gick upp nästan 9% på sin årsrapport 2017-02-16 men aktien har haft det tungt sedan dess. Jag sålde halva mitt innehav i onsdags och sedan dess har den gått ner 7% bl.a. p.g.a. SEB Equities sänkta rekommendation från köp till behåll och en riktkurs från 24 – 19kr. Även Paradox VD Fredrik Wester pratade ner förväntningarna kring VR då han tror att det finns stora utmaningar rent hårdvarumässigt. Då Starbreeze satsar på sitt StarVR så påverkar nog uttalanden som dessa aktiekursen en del.

På längre sikt tror jag dock på Starbreeze då de under året bl.a. släpper RAID: World War II och Dead by Daylight på PS4 och XBONE. När dagen kommer då de annonserar ett releasedatum för Payday 3 vill i alla fall jag äga aktien men det lär dröja.

Paradox

Paradox klev jag ur helt under veckan då nyheten kom ut om att Spiltan skulle sälja en del av sitt innehav. Jag lyckades kliva av på 57kr och veckan avslutades på 55kr.

”We make the games and you create the stories”

Dock tror jag starkt även på Paradox på längre sikt då deras spel tilltalar många och jag är en av dem men kanske viktigaste av allt är deras inställningen till hur man bygger spel. För den intresserade rekommenderar jag att lyssna på denna intervju av Paradox VD, Fredrik Wester från NordnetLive. Hans citat säger en del: ”We make the games and you create the stories”.

 

Firefly 3mån.
Firefly 3mån. Bildkälla: Avanza

Firefly

Firefly sålde jag av helt förutom en liten bevakningspost då aktien känns svag och de senaste tre månaderna har gått hyfsat. Kommer fortsatt hålla ögonen på den…

 

 

 

Inköp som följer min nuvarande ”strategi”

Jag har bestämt mig att grunden i min portfölj ska bestå av investmentbolag. Dels för att få en bredare spridning i antal aktier men också för att exponeras mot fler branscher. Sedan en tid tillbaka har jag haft en rätt stor andel av mitt innehav i spelaktier vilket är kul och intressant men också ganska volatilt. Så, lite tryggare känns det just nu med en större andel i just investmentbolag.

Jag har under senare tid köpt investmentbolag på månadsbasis för att växla upp men efter denna vecka så har även en del av spelaktierna bytts ut mot fler och mer investmentbolag.

Veckans köp: Berkshire HathawayInvestor B och Industrivärden C

Veckans sälj: StarbreezeParadoxFirefly

Snart ny vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.