Veckan som gått – säkerhet & banker

Övervakningskamera

Det har varit en händelserik vecka med ganska stora förändringar i portföljen. Två nya branscher tar plats.

(fördelningen i portföljen ser du till höger eller i ”Portföljen”)

Säkerhet

Det pratas en hel del om säkerhet och bolag som förknippas med säkerhet på olika sätt. Två förtag som jag räknar till den kategorin är SAAB och Securitas. SAAB har bl.a. militärt inriktade produkter vilka i dagens läge och förmodligen ett tag framöver kommer vara högaktuella då Sverige och andra länder ser över sin försvarskapacitet.

Securitas har en uppsjö av säkerhetstjänster, allt ifrån väktare och ordningsvakter till teknisk övervakning som larm, kamera- och GPS-övervakning. Jag tror behovet av dessa tjänster fortsättningsvis kommer öka stadigt .

Banker

”Banker tjänar alltid pengar” även om de också har dippar ibland men då jag är långsiktig i mitt sparande med månatliga köp känns det bra att ha några banker i botten av portföljen. Banker kommer nog gå bra även om räntan börjar stiga framöver vilket känns tryggt.

Swedbank är en aktie som jag har ägt tidigare och som jag köpte in mig i igen under veckan. Swedbank har en direktavkastning på 5,9% vilket är högst bland storbankerna och det lockar ju så klart. Till det kan man lägga ökade utlåningsvolymer men jag är också privatkund i Swedbank och om jag går till mig själv så tycker jag att både deras internetbank (som de utvecklar löpande), app (iPhone) och personliga bemötande håller bra kvalitet och ger ett bra erbjudande till privatpersoner.

Två andra banker som jag också tog in var Nordea Bank och DNB. Nordea Bank har likt Swedbank en hög direktavkastning och kom igår med ett spännande drag gällande sänkt courtage vilket utmanar nischbankerna Avanza och Nordnet. Anledningen att jag köpte DNB är samlade positiva intryck under senare tid från olika håll och planen är att under längre tid öka innehavet successivt.

 

…och Amazon.com Inc.

Amazon.com Inc. är ett företag som aldrig slutar förvåna. Det känns som ett företag med ständig tillväxt och som revolutionerar marknaden med innovativa och effektiva lösningar. Med deras framgång och dominans inom både e-handel och molnbaserade tjänster ska bli intressant att följa företaget lite närmare under 2017.

Hur tänker du kring säkerhet- och banksektorerna? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.