Veckan som gått – Ut med Starbreeze och in med Starbucks

Starbucks Corp

I veckan har jag ägnat en hel del tid på Börsdata.se och Avanza. Jag har screenat aktier och funderar på att skapa en ny portfölj som följer en av de strategier som beskrivs. Vilken det blir väntar jag med tills jag har mer kött på benen.

Starbreeze Studios

Ut med Starbreeze

Starbreeze har jag ägt länge och den har både presterat bra och dålig i perioder men har på sistone blivit en surdeg. Jag borde ha sålt den tidigare men då jag gillar gaming och tycker att det är kul att följa bolag som Starbreeze och Paradox, har det blivit så att jag har haft kvar en liten andel. Dock vet jag med mig att Starbreeze är ganska högt värderat (P/E 71,6) och inga direkt spelsläpp förrän tidigast i sommar med kommande RAID: World War II. Om allt håller ihop hinner de få ut OVERKILL’s The Walking Dead i Q4 men det återstår att se. (se Starbreeze releaseschema)

Därav sålde jag nu det jag hade kvar för att investera det i något som ser lite mer intressant ut för tillfället. Kommer dock hålla koll på Starbreeze inför sommaren.

Starbucks Corp

…och in med Starbucks

Starbucks har jag tittat på tidigare men inte haft i portföljen förrän nu. Då den historiskt har pendlat mellan RSI 15 till 90 där köp på under 30 och sälj över 70 historiskt har gett positiv avkastning hela vägen så gick jag nu in på c:a RSI 13 med en tidigare nedgång i ryggen. Hoppas mönstret håller i sig!

Starbucks Corp diagram (RSI (14) SMA50 & SMA200)
Källa: Avanza (RSI (14) SMA50 & SMA200)

Vilken strategi använder du?  Har nu några nyckeltal du alltid kollar innan du går vidare? Berätta gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.