Med investmentbolag som grund

Under denna vecka gjorde jag ett byte som jag skrev om i Veckan som gått – Ut med Starbreeze och in med Starbucks men jag har även tidigare i veckan byggt på min grund i portföljen som består av investmentbolag.

Kinnevik har tagit plats

Kinnevik köpte jag i början av veckan och den består nu av 6.2% av portföljen. Det är en av pusselbitarna till en bra grund av investmentbolag som jag använder för att sprida risk i både bolag och branscher då Kinnevik har innehav i flera sektorer som bl.a. e-handel, digital sjukvård, kommunikation och underhållning.

Med Anders Borgs köp under förra veckan och Swedbanks köprekommendation så tog jag rygg.

Mer Melker Schörling

Melker Schörling köpte jag redan förra veckan men fyllde på mer under denna vecka. Melker Schörling är nu mitt största innehav med 10.3% av portföljen och totalt sett är andelen investmentbolag nu nästan 35%, vilket är en nivå jag är nöjd med just nu.

Grov fördelning i portföljen med investmentbolag som grund

 

Har du investmentbolag som grund i din portfölj eller bygger du den med något annat?

6 thoughts on “Med investmentbolag som grund

  1. Hej Sofokles!

   Jag tänkte hålla rätt bra koll på Starbucks (SBUX) då jag jag köpt den på bl.a. RSI (Relative Strength Index) som nu har börjat stiga igen då aktien börjat gå upp. Så, jag kan bli ganska kortvarig om så behövs och då tänker jag att dollarkursen spelar mindre roll. Vad tror du?

   Tack för bra kommentar!

 1. Satsar också på investmentbolag. Kinnevik, Investor och Industrivärden som grund. Sugen på att ta in en av storbankerna men har svårt att välja.

  1. Hej Azioni!
   Kul att höra! Jag har som sagt Swedbank, Nordea och DNB i min portfölj. Dels för utdelningen men också för att de känns relativt trygga att äga i dagsläget. Swedbank har haft en vinstmarginal på 46,9% det senaste året (bäst bland storbankerna) och Nordea 37,9%. Deras respektive P/E är också relativt låga, 12,6 för Swedbank och 11,3 för Nordea.

   Tittar man på storbankerna så har Nordea lägst P/E, P/B och högst vinst. Swedbank ligger bra till också. Men självklart bör man titta på mer än dessa nyckeltal innan man bestämmer sig.


   Källa: Börsdata.se

 2. Det är faktiskt Swedbank och Nordea som är mest intressanta. SHB har jag redan i Industrivärden och SEB i Investor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.