Köpt H&M och Swedbank samt på god väg mot mitt utdelningsmål

Under veckan som gått har det skett en del nya investeringar och dessa med bra direktavkastning framöver. Jag har ingen utpräglad utdelningsstrategi men har ett mål att nå när det gäller just utdelning.

På väg mot mitt utdelningsmål: 21.4%

 
Målet är ett belopp/mån som jag håller för mig själv men jag är på god väg och kommer återkomma till det igen i senare inlägg när det sker förändringar.

Nybliven delägare i Hennes & Mauritz

En aktie som jag hittills aldrig har ägt men som jag klev in i nu är H&M. Det har gått tungt för H&M under en längre tid och omställningen mot e-handel jobbas det för fullt med även om det går trögare än man kanske hoppades och trodde från början. Kanske inte så konstigt när huvudmålet tidigare har varit att öka antalet fysiska butiker som är raka motsatssen till online.

försäljning i lokala valutor ska öka med 10 – 15 procent per år

Nu går som sagt H&M ifrån det tidigare målet som var att öka antalet butiker med 10 – 15% årligen till att fokusera på försäljning. Det nya tillväxtmålet gäller både butik och online och är lyder ”Försäljning i lokala valutor ska öka med 10 – 15 procent per år med fortsatt hög lönsamhet.”

Jag tycker det låter klart bättre men det är så klart svårt att veta exakt vad det innebär i slutändan då lokala valutor både kan vara en risk eller tillgång och omöjliga att påverka samt att ”hög lönsamhet” kan tolkas olika.

Dock känner jag nu att jag är en del av ”folket” som ägare av H&M och får nu ännu en utdelningsaktie i portföljen. Det ska också bli spännande på torsdag då rapporten kommer.

 

Ökar i Swedbank denna vecka

Fortsatt påfyllning i Swedbank

Swedbank har jag haft tidigare och är en del av grunden i mitt portföljbyggande. Efter påfyllning nu i veckan på 216.80 SEK består nu Swedbank av 9.6% av mitt totala innehav.

Med en direktavkastning på 6% så utgör den nu den enskilt största utdelningen i min portfölj och mitt kurvan fick en skjuts uppåt mot mitt utdelningsmål.

Vad har du gjort för investeringar denna vecka? H&M kanske?

2 thoughts on “Köpt H&M och Swedbank samt på god väg mot mitt utdelningsmål

  1. Hej Robert!
   Tack för kommentar.

   Ja, så här i efterhand hade jag nog väntat :). Det var lite osäkert hur det skulle gå även efter rapporten släptes men det tydliggjordes med en ~4% nedgång i skrivande stund.

   Har dock lärt mig en hel del om H&M inför mitt köp så det tar jag med mig och det påminner mig också om att sprida risken fortsatt framöver. (Idag +0.16% i portföljen trots H&M:s dipp)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.