Veckan som gått – rapporter och utdelning

Rapportering från Hennes & Mauritz

Under veckan som gått har det hänt en hel del. H&M släppte sin rapport och Swedbank handlas utan utdelning. Personligen har det hänt några saker till som ger mersmak för aktieintresset.

H&M:s rapport för Q1

H&M under rapportdag 2017-03-30
Källa: Avanza.se

H&M kom med sin rapport i torsdags och den togs först emot något positivt men vände sedan ner när det finstilta började diskuteras. H&M:s minskade försäljning under mars månad och relativt stora varulager oroar vilket gjorde att aktien vände ner och föll med ungefär 4%.

Själv siktar H&M på en ökad försäljning under 2017 med 10 – 15% men det ser redan nu svårt att nå upp till. Dock får resterande delen av året utvisa det.

För att avsluta i lite positiva tongångar så hämtade sig aktien något under fredagen och steg med 0.57%.

Swedbanks utdelning runt hörnet

Under fredagen började Swedbank handlas utan utdelning vilket innebar att aktien sjönk med c:a 6% (motsvarar kommande utdelning). Swedbank är ett av mina största innehav och min andra utdelning för året som kommer att ske den 6 april. Självklart återinvesteras utdelningen!

Andra bra saker som hänt under veckan


Tidningen Aktiespararen Nr 3 2017Tidningen Aktiespararen:

I torsdags kom tidningen Aktiespararen men en längre intervju av SAAB:s VD Håkan Buskhe. Som nybliven medlem i Aktiespararna och ägare av SAAB-aktier är det så klart lite extra intressant läsning.

 

Boken Rich Dad Poor Dad:
Boken "Rich Dad Poor Dad"I fredags fick jag hem den efterlängtade beställningen från Amazon av boken Rich Dad Poor Dad. Det är en bok jag har letat efter hos diverse bokhandlare i Stockholm (som har den hemma enligt hemsidan men som inte har den när man kommer till butiken) men utan att ha lyckats. Ser fram emot helgen med läsning!

 

Börskvall med Aktiespararna

Börskväll med Aktiespararna:
I tisdags kom en inbjudan från Aktiespararna till en ”Börskväll” med följande line up:

”Under kvällen får du höra inte mindre än sex börs-vd:ar prata om sina bolag. Dessa är Karl-Johan Persson (H&M), Gerteric Lindqvist (Nibe), Sven-Erik Johansson (FastPartner), Per Avander (Bilia), Staffan Hanstorp (Addnode) och Pål Ryfors (Episurf Medical).”

Jag anmälde mig direkt och något att se fram emot helt enkelt.

Ha en fortsatt trevlig helg alla investerare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.