Veckan som gått – Inköp, försäljningar & utdelning

Under den senaste veckan har jag både gjort nya inköp, sålt en favorit och en surdeg samt fått min största utdelning hittills för året.

RaySearch Laboratories logoRaySearch Laboratories

RaySearch Laboratories är ett svenskt företag som utvecklar mjukvara för avancerad cancerbehandling.

Med produkten RayStation på c:a 360 kliniker i 26 länder har RaySearch haft ett rekordår under 2016. Det finns idag ungefär 8000 strålterapikliniker i världen och målsättningen är att minst 3000 av dessa ska ha RayStation inom tio år.

Jag har följt aktien en tid men har inte köpt in mig förrän nu och det till kursen 238.50 SEK. Det ska bli spännande att följa det lite närmare nu när man har det i portföljen.

RaySearch Laboratories
Källa: Börsdata.se

Berkshire Hathaway aktiegrafBerkshire Hathaway

Berkshire Hathaway har jag sedan tidigare i portföljen men ökade mitt innehav med nästan motsvarande lika mycket som jag haft sedan tidigare.

Aktien har på senare tid backat en del och RSI (Relative Strength Index) är nu under 20 vilket indikerar att aktien är översåld och en av anledningarna till att jag köper lite till.

Starbucks Corp.

Ett bolag jag haft en kortare tid och som har gått riktigt bra är Starbucks. Aktien har stigit med c:a 7% och även om jag tror långsiktigt på bolaget så valde jag att sälja nu. Jag har inte så stor erfarenhet gällande teknisk analys så testar jag mig fram och och lär av det jag läser och erfar av egna drag.

Starbucks Corp. TA-analys

Som det ser ut nu förväntar jag mig en rekyl när RSI var uppe och vände vid 90. Aktien har på  senare tid gått i vågor och fortsätter den att följa det mönstret så bör den gå ner en del nu.

Hur som helst så väntar jag och ser om den kommer ner. Om så är fallet går jag in igen om inget uppenbart negativt har tvingat ner kursen.

Hennes & Mauritz

H&M var en spec jag tog in inför rapport (har aldrig ägt bolaget innan) men som nu åkte ut lika snabbt. Aktien gick ner -5.45% under tiden jag ägde den och jag försöker göra mig av med surdegar fort nu för tiden. Jag avvaktar framöver tills/om det vänder innan jag ev. skulle ta in H&M igen.

”Har du gjort några spännande investeringar denna vecka eller avvaktar du?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.