Veckan som gått – Bank, utdelning & sparkvot

Utdelning från Swedbank

Den här veckan har varit en ganska lugn vecka med en portfölj som stannade på -0.05%. Jag har dock ägnat veckan till att göra en analys av RaySearch Laboratories, ett inköp och fått utdelning.

Ännu en utdelningSAAB logotyp

Min tredje utdelning för året kom från SAAB. En aktie som för mig har gått starkt och är +7.1% just nu. Utdelningen investerades omgående i ett bolag som haft det lite tyngre den senaste tiden rent börsmässigt.

Närmare bestämt…

…Swedbank

Ökar i Swedbank denna veckaSwedbank har jag nu på slutet snittat ner mig i och i de senaste köpen har jag haft ganska knackig timing. Det innehav jag har nu i Swedbank ligger ligger strax över nollan så jag fortsätter att bygga på.

Påskledigt, energi och sparkvot

Påsken har gett lite tid till både skrivande och läsning. Just nu läser jag boken Rich Dad Poor Dad och halvvägs in måste jag säga att den bjuder på både insikter och inspiration som i mig omvandlas till både lust att lära sig mer och disciplin i mitt sparande.

Efter att jag bestämde mig i början av året att vara mer seriös kring mitt sparande där jag har fått upp min sparkvot till c:a 25% och de investeringar jag gör så växer bara känslan av att det är helt rätt och jag förundras över att jag inte har gjort det långt tidigare. Men bättre sent än aldrig.

Så här ser min portfölj ut just nu: Portföljen v. 15

Nu tar vi nya tag när börserna öppnar igen på tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.