Veckan som gått – Intåg i byggbranschen och börskväll på Hotell Rival

Börskväll på Hotell Rival

Den här veckan har jag så smått tågat in i byggbranschen, fyllt på med aktier i läkemedelsbranschen och hunnit med en helkväll på Hotell Rival i Aktiespararnas regi med vd:ar som Karl-Johan Persson från H&M, Gerteric Lindquist från Nibe m.fl.

Med Skanska tar byggbranschen plats i portföljen


Skanska
är ett stabilt bolag i byggbranschen med stora åtaganden både i Sverige och USA. Den globala urbaniseringen ger Skanska vind i ryggen och med ledande marknadspositioner kan bolaget utnyttja synergier för att fortsatt vara konkurrenskraftiga framöver.

Några projekt som står ut är LaGuardia-flygplatsen i New York värt c:a 23 miljarder för Skanska och Capitol Tower i Huston med Bank of America som kund.

RaySearch

RaySearch köpte jag första gången den 4/4 och skrev en analys om aktien här. Under torsdagen kom en analys från Nordea med en sänkt rekommendation från köp till behåll och aktien har sedan dess sjunkit 11% och stannade i fredags på 221.5 SEK.

Under senare delen av fredagen kom också en pressrelease om att Nottingham City Hospital har valt RaySearchs RayStation men den lyckades inte vända den negativa trenden. Dock passade jag på att köpa på mig lite till och RaySearch står nu för 8.7% av Portföljen.

Så här ser min portfölj ut just nu: Min portfölj v. 16 (likviderna är slut så nu blir det till att fylla på den 25 igen)

Börskväll på Hotell Rival i Stockholm

Aktiespararnas börskväll - program
I torsdags var det Börskväll på Hotell Rival i Stockholm, anordnad av Aktiespararna och denna gång var programmet fullspäckat med spännande bolags VD:ar från bl.a. H&M, NIBE, Bilia, Addnode Group, Fast Partner, Swedish Match m.fl.

Det var en bra chans att få en bättre bild av bolagen, deras affärsidéer och tankar om framtiden.

”Toaletten…om det inte är rent på toaletten ska man inte köpa bolaget.”

VD Gerteric Lindquist NIBE
Gerteric Lindquist, vd NIBE

NIBE: När det kommer till NIBE så kan man ju inget annat än att älska Gerteric Lindquist, vilken sköning. Han tog över hela Rival med sin personlighet, genuinitet och humor. På frågan vad han tittar på när han är intresserad av att förvärva ett bolag svarade han: ”Toaletten…om det inte är rent på toaletten ska man inte köpa bolaget.”

 

Karl-Johan Persson - Hennes o Mautitz
Karl-Johan Persson, vd H&M

H&M: vd Karl-Johan Persson frågades ut om H&M:s senaste nedgång, hur de ser på framtiden och vad de ska göra för att vända trenden. Karl-Johan säger att H&M inte är nöjda med 2016 och början på 2017 men ser ljust på framtiden. De har satsat mycket på sin IT-infrastruktur och nu ska de börja skörda frukterna av bl.a. den.

Det avgörande är att förstås kärnan, d.v.s. att modekollektionerna går bra och på frågan varför de startar så många nya butiker är: ”För att det är väldigt, väldigt lönsamt.”

Fast Partner:s vd Sven-Olof Johansson berättade under börskvällen att han snart skulle investera i något bolag även om han där och då inte ville säga vilket. Svaret lät inte dröja så länge då det under fredagen informerades om att han gjort ett köp i H&M för 130 miljoner SEK.

Addnode Group

Addnode Group: vd Staffan Hanstorp presenterade Addnode:s affärsidé och vad de gör. Främst gör de programvaror och tjänster för design, konstruktion och produktdatainformation som används i Norden och Storbritannien. Presentationen var riktigt intressant och gav en bra bild av företaget. Jag kommer definitivt titta på närmare på Addnode Group framöver.

”Hur har din vecka sett ut, har det skett några förändringar i portföljen?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.