Veckan som gått – Rapportsäsongen i full gång!

JAS 39 Gripen från SAAB

Den här veckan har varit en minst sagt händelserik vecka med presidentvalsomgång i Frankrike, inköp av fastighetsbolag och en rapportflod som sköljer in nu när Q1 är avslutat.

Delårsrapooorter vecka 17
Rapporter v. 17 från min portfölj

Måndag:
Under måndagen hölls den första franska presidentvalsomgången där det nu står klart att Macron är kvar och risken för en euro-motståndarna  till presidentposten är lägre. Kvar är nu Macron och Le Pen så fortfarande finns det orosmoln kvar men börsen reagerade positivt och OMXS30 steg med 2.29%.

Det bolag från min portfölj som rapporterade under måndagen var Byggmax. Byggmax lider fortfarande av förvärvet av Skånska Byggvaror och kom återigen med en svag rapport. Jag har sedan tidigare bestämt mig att surdegar ska inte bli långvariga så jag sålde direkt.

Tweet om Byggmax efter Q1-rapport


Tisdag:

Under tisdagen var det Investor och Swedbank som rapporterade. Investor visade upp en tillväxt i substansvärdet, inklusive återlagd utdelning på 10% vilket gjorde att aktien steg 2% under dagen.

Även Swedbank kom med en skaplig rapport med ökade intäkter men aktien sjönk med 1% under dagen.

Hemfosa logotypFörutom dessa rapporter köpte jag in mig i Hemfosa Fastigheter. Mitt första fastighetsbolag tar plats i portföljen och rapporten kom samma dag. Aktien steg 1.81% för att dagen efter handlas utan utdelning vilket betyder att utdelningen väntar runt hörnet. Ännu en utdelningsaktie med direktavkastning på 5,29% som dessutom delar ut fyra gånger per år.

Onsdag:
SAAB kom under onsdagen med en väldigt stark rapport där de mer än fördubblade sin orderingång och en ökad vinst vilket gjorde att aktien steg med 5.76%. Totalt under veckan har den stigit 11.6%.

SAAB logotyp
Andra nyheter som rör SAAB den senaste tiden är att Boeing bestämt sig att dra sig ur affären med Belgien vilket ökar chanserna för SAAB. Dessutom är Bulgarien intresserade av åtta Gripen-plan till ett värde av 7 miljarder SEK men den processen har precis börjat så det får framtiden utvisa.

Hur som helst märks det att det oroliga världsläget påverkar satsningar inom försvarsindustrin i hög grad och SAAB är en av de ekonomiska vinnarna av dessa.

Torsdag:
Nordeas rapport kom ut ungefär som förväntat och aktien sjönk 0.96% men under fredagen kom en köprekommendation från SEB då de ser flytten, nedskalning av den ryska verksamheten och slutförandet av sammanslagningen i Baltikum som positiva händelser framöver.

Kinnevik; Om det var en rapport som inte klarade sina förväntningar så var det investmentbolaget Kinneviks där aktien sjönk med 4.02%. Storköpet i Com Hem ifrågasattes och hjälpte inte direkt.

Amazon Inc. kursdiagram
Kursrörelsen mellan 27 – 28 april

Amazon släppte sin rapport under torsdagkvällen och aktien steg rejält i efterhandeln men sjönk tillbaka under fredagen och stannade på + 1.7% jämfört med dagen innan.

Amazons vinst ökade med 41% jämfört med samma period förra året och de befäster sin första plats inom kundnöjdhet och företagsanseende. Det går bra nu!

Fredag:
Sist ut för mig denna vecka var DNB som kom ut lite starkare än vad analytikerna hade trott och aktien steg 0.83%. Aktien handlas också just nu utan utdelning vilken kommer in på kontot den 5/5, katching! Banken satsar hårt på digitalisering där de bl.a. är med i samarbetet med 105 norska sparbanker kring betalapplikationen Vipps.

Så här ser min portfölj ut just nu: Min portfölj v. 17    Branschfördelning i portföljen v. 17

 

Puhh, det var allt för denna gång. Nu tar vi nya tag denna vecka.

Må investeringarna vara med er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.