Veckan som gått – Rapporter, utdelningar och inköp

Den här veckan har blandat och gett men bygget av portföljen fortsätter. Rapportera har fortsatt kommit in löpande och ett till inköp samt utdelningar har det blivit också.

Veckans rapporter

Securitas kom med sin delårsrapport under onsdagen och den var lite av en besvikelse. Man väntar fortfarande på återhämtningen i Europa och har haft kontraktsförluster. Securitas räknar med att Europa återhämtar sig under 2017 men det återstår att se. Jag ligger kvar då jag tror på tillväxt i marknaden som helhet och Securitas i synnerhet.

Skanska kom också med sin delårsrapport som var blandad med ett högre rörelseresultat än förväntat men tyngdes av en fortsatt låg lönsamhet inom byggverksamheten enligt VD Johan Karlström.

NIBE

Veckans inköp

NIBE under senaste veckan.
NIBE:s kursutveckling under senaste veckan

Den här veckan köpte jag NIBE på 79.95 SEK och är just nu upp 2.25%. NIBE är ett företag jag gillar och som jag har funderat på ett tag.

Jag lyssnade på NIBE:s vd, Gerteric Lindquist under Aktiespararnas Börsträff på Hotell Rival för ett tag sedan som då gav ett väldigt genuint och sunt intryck.

Veckans utdelning

Som avslutning på veckan fick jag två fina utdelningar från både DNB och Hemfosa. Båda dessa kommer ligga kvar i portföljen och utdelningarna är bara att återinvestera!

Veckan avslutades med det Franska valet

Det franska valet avgjordes i söndags och där Macron gick segrande ur med stor majoritet. Det var förstås en lättnad på många håll men eftersom börsen redan hade honom inprisad som segrare så var reaktionen på måndagen ganska platt. Det ska bli intressant att se hur det kommer utvecklas fram över båda i Frankrike och i EU-samarbetet.

Så här ser min portfölj ut just nu: Min portfölj v. 18 Portfölj ikon

Ha en fortsatt bra vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.