Veckan som gått – fler utdelningar

NIBE utveckling

Den här veckan har varit präglad av utdelningar och rapporter. Tre bolag in min portfölj har delat ut och ett har rapporterat med ett starkt resultat.

Veckans utdelningar

Utdelningsutveckling sedan start

Sedan jag började mitt sparande i aktier i början av 2015 så har mina utdelningar ökat i stadig takt men 2017 blir året då det tar fart på allvar. Även om jag inte har någon uttalad utdelningsstrategi så har jag i år medvetet satsat lite extra på att ta in utdelande aktier i portföljen och resultatet är tydligt.

Jag känner mig lite osäker på vad jag ska investera utdelningarna i här näst så jag väljer nog att fortsätta läsa på och följa makro en tid framöver.

Utdelningsutveckling 2015 - 2017
Utdelningsutveckling 2015 – 2017

Rapporter

NIBE som är mitt senaste tillskott i portföljen kom med en mycket fin rapport som gjorde att aktien steg 9.35% under rapportdagen. NIBE:s omsättningstillväxt steg till 43,6% (varav 12.3% organisk) och vinsten per aktie var 0.58 SEK (0.43 SEK Q1 2016)

Dock kom en nedgång dagen efter då flera analytiker ändrade sina rekommendationer. Jag kan själv tycka att det var en väl positiv uppgång med tanke på att det var fler arbetsdagar under Q1 2017 jämfört med föregående år vilket så klart avspeglar sig i årets resultatet. NIBE som företag är jag dock väldigt positiv till.

NIBE:s börsutveckling maj 2017
NIBE:s börsutveckling maj 2017

Min portfölj är oförändrad men den ser ut så här: Min portfölj v. 19 Portfölj ikon

”Hur ser din utdelningstillväxt ut?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.