Veckan som gått – Aktieträff på Paradox, utdelningar och rapporter

Aktieutdelningar och rapporter

Den gångna veckan var ganska turbulent och har innehållit ganska många delar av vad som lockar mig till investeringar och aktiemarknaden. Det har varit global politisk påverkan, utdelningar, rapporter och ett socialt even på Paradox.

Det har väl inte undgått någon att Donald Trumps påverkarn på börsen varit rejält negativt. Under onsdagen och torsdagen sjönk Stockholmsbörsen (OMX30) med 2.29% men har efter det börjat återhämta sig igen.

Utdelningar denna vecka

Utdelningarna fortsätter att komma in denna vecka var det Industrivärden (2.44%), Kinnevik (3.36%) och NIBE (1.09%) som delade ut. Det ger energi till sparandet och jag kommer fortsätta att öka i några utdelande innehav även fortsättningsvis.

RaySearch Laboratories logo

Rapport från RaySearch Laboratories

RaySearch Laboratories rapporterade sin Q1:a och det var återigen en stabil rapport. Aktien är högt värderad men bolaget har en stabil takt och visar på nya försäljningar av huvudprodukten RayStation till framstående cancerkliniker i Kina, Storbritannien, Indien och USA.

VD Jan Löfs egna ord från rapporten talar för sig själv:
”Vi hade en fortsatt god utveckling under första kvartalet då nettoomsättningen steg med 33 procent till 127 (95) MSEK, varav intäkterna från RayStation® ökade med 39 procent till 112 (81) MSEK, och rörelseresultatet ökade med 43 procent till 33 (23) MSEK. MD Anderson har blivit samarbetspartner avseende RayCare® och utvecklingsarbetet fortskrider enligt plan”

Jag har tidigare gjort en analys av RaySearch för den som vill läsa mer om bolaget.

Aktieträff – Paradox

Paradox Interactive - Andras VajlokJag skrev om denna träff tidigare i veckan: ”Aktieträff på Paradox Interactive” men kort så var det både roligt och lärorikt att besöka Paradox och lyssna på Andras Vajlok. Besökarna som var där ställde många frågor och jag fick både nya vinklar och lärde mig en hel del av allas funderingar och Andras Vajloks svar. ”Crowd learning”

Min portfölj ser ut så här just nu: Min portfölj v. 21 Portfölj ikon

Ha en fortsatt bra vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.