Lugn period men portföljen jobbar på

De senaste två veckorna har börsmässigt varit lugna för egen del p.g.a. utlandsresa och familjeaktiviteter men med det sagt har inte pengarna och aktierna legat på latsidan.

Inget köp och ingen försäljning. Det ända som hänt är att Melker Schörling har haft sin utdelning på 3.60 SEK/aktie (0.65%) vilket alltid är välkommet men portföljen har gått starkt och jämfört med SIX30 Return Index ser det ut så här…

Portföljutveckling v. 21 och 22

Eftersom jag själv inte har varit så aktiv de senaste två veckorna så tänkte jag ta tillfället i akt och titta lite närmare på några av mina innehav. Både  de som gått stark men också de som haft det lite tungt.

Mina tre starkaste aktier i portföljen

Activision Blizzard (+27.45%)
Den stora speltillverkaren från USA med titlar som bl.a. World of Warcraft, Star Craft, Call of Duty och Overwatch har gått som tåget. Jag har köp och sålt aktien ett par gånger men sedan jag tog in den sist har den stigit 27.45%.

SAAB (+25.22%)
SAAB har haft en stark utveckling och jag tror den håller i sig. Omvärlden har inte direkt imponerat vilket gör att många länder nu rustar upp sin försvarsförmåga. SAAB har en del krokar ute när det gäller JAS 39 Gripen men har under senare tid också radat upp storordrar inom bl.a. signalspaningsfartyg, flygradar och robotar. Skulle en försäljning komma på Gripen-plan eller om USA väljer att köpa skolflygplan så lär aktien ta rejäl fart.

Facebook (+21.55%)
Facebook ska jag erkänna att jag har haft dålig koll på. Det är en av få aktier som bara har legat och växt till sig sedan mitt köp för snart ett år sedan. Mina grundläggande tankar om Facebook och varför jag äger aktien är att de har så många användare och så mycket data att de likt Google har stora fördelar av detta. Genom att analysera och lära sig vad vi som konsumenter vill ha och på så vis ligga steget före, sälja reklam och anpassa sig är Facebook i mitt tycke ett företag att ha i portföljen på lång sikt.

Mina tre svagaste aktier i portföljen

Då jag tidigare i år gjorde mig av med mina surdegar Byggmax och Firefly så har jag inga direkta bottennapp just nu i portföljen men så här ser det ut:

Berkshire Hathaway (-5.82)
Warren Buffets investmentbolag har i år endast gått upp 1.92%. Jag köpte aktien strax innan Warren investerade i Apple och till en början såg det riktigt bra ut men den gick tillbaka strax efteråt och har gått sidledes sedan dess.

Swedbank (-4.49%)
Swedbank har jag ägt i flera omgångar och sedan de senaste köpen så har den backat 4.49% men då har de också haft en utdelning på c:a 6% så det ser sämre ut än vad det egentligen är.

DNB (-2.49%)
DNB har kursmässigt stigit men den norska valutan har försvagats jämför med den svenska och DNB hade en utdelning på nästan 4% vilket har gjort att värdet i aktien totalt sett gått ner. Jag har bankaktier som en ganska stor byggsten i portföljen så både DNB och Swedbank kommer ligga kvar.

Två andra innehav som utmärkt sig nu på slutet

Paradox Interactive
Stellaris från Paradox InteractiveParadox har på senare tid haft två pressreleaser, ny spelstudio för mobilspel i Malmö och Prison Architect för nedladdning till iPads och Androidplattor. Dessa har bidragit till att kursen nu stigit till 73.50 SEK.

Jag köpte även spelet Stellaris för någon vecka sedan (jag vill förstå produkterna :)) som är ett av Paradox strategispel. Jag gillar strategi och Stellaris är i mitt tycke ett riktigt bra spel även om jag långt ifrån kan alla detaljer än.

RaySearch Laboratories
En fortsatt framgång med utrullningen av RayStation har gjort att företaget fortsätter att gå riktigt bra. Fler samarbeten och fortsatta satsningar banar för att det håller i sig även framöver.

En annan positiv nyhet kom i veckan då VD Johan Löf nominerats till världens främsta entreprenör i ”EY World Entrepreneur Of The Year”. Hur det går får vi veta 10 juni.

Min portfölj är oförändrad men den ser ut så här: Min portfölj v. 22 Portfölj ikon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.