Portföljerna under juli och sommarlyssning

Sommaren är här och mina portföljer har legat oförändrade vad gäller innehav under juli. Den svenska portföljen har under juli (3 – 14 juli) backat men den amerikanska har ökat en del.

Den svenska portföljen

De svenska aktierna har det varit spridning inom. Skanska vinstvarnade och gjorde att portföljen totalt stannade på – 0.27% under fredagen.

Den svenska portfoljen 3-15 juli 2017

En annan aktie som haft det riktigt motigt den senaste tiden är RaySearch. Den har på två veckor sjunkit med 13.38% och har såklart starkt bidragit till att hålla min svenska portfölj tillbaka. Dock har nyheterna kring företaget varit positiva då Nederländska Academic Medical Center (AMC) i Amsterdam har valt dosplanneringsprogrammet RaySation samt att RayStation också blivit valt för det nya protonterapicentret också i nederländska Maastricht.

RaySearch har nu ett P/E på 43.7 jämfört med 55.9 när jag analyserade bolaget i mitten på april så det är nu ett bolag jag har köpkoll på.

För att avslutningsvis ta ett företag som gått bra under juli så är det Hemfosa Fastigheter som stigit 4.67% och dessutom kommit med en utdelning.

Den utländska portföljen

Den utländska portföljen består av fem amerikanska innehav som totalt sett har gått rätt bra men haft det lite motigt med dollarn.

Activision Blizzard har trummat på och stigit med 5.52% under de senaste två veckorna. Facebook lika så och är upp 5.95%. Amazon har också gått bra med sina 3.50% medan Starbucks ökning var 0.74% och Berkshire Hathaway har backat med -1.87%. Berkshire Hathaway har påverkat portföljen mycket då det är mitt största utländska innehav.

U.S.A-portföljen 3 15 juli 2017

Litteratur

Nu under sommaren har jag börjat lyssna på ljudböcker med en provperiod av Storytel… #sparadkrona.

Slå börsproffsen
Slå börsproffsen!Jag har hunnit lyssna på boken ”Slå börsproffsen – Tio steg till bättre aktieaffärer” av Jan Öberg som beskriver en strategi/metod som han kallar reametoden. Den bygger på tio grundregler från värdeinvesteringen och screenar med dessa fram aktier och beskriver när och hur ofta man ska köpa/sälja. Jag funderar på att testa den med en separat portfölj och vill du läsa mer om reametoden så kan du göra det på www.aktierea.se.

The intelligent Investor
Nästa bok att lyssna på blir The Intelligent Investor av författaren Benjamin Graham. Jag hoppas på mycket nöje!

Ha en fortsatt bra sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.