På dyster börs ökar köpchanserna – ökade inom bygg och säkerhet

Stockholmsbörsen har gått knackigt de senaste dagarna och de små uppgångarna i de amerikanska innehaven jämnas ut av att dollarn backar. Men när börsen backar skapas det intressanta köpcase.

I vanlig ordning sätter jag in en viss summa på Avanza varje månad så att den kan investeras när det blir läge. Jag har sedan en tid tillbaka tänk att ligga lågt men det har väl gått så där då jag har fyllt på upp till dags datum. Med hjälp av Börsdata, Avanza och diverse media har jag nu gjort följande inköp:

Skanska

Skanska har kommit ner en hel del efter vinstvarningen men fick nyligen in en order värd 1.6 miljarder SEK i Storbritannien (London). Mitt innehav i Skanska utgjorde fram till nu endast 3.6% så jag valde att nu öka upp så att det nu utgör c:a 6%.

Källa: www.skanska.com

Securitas

Securitas hade nolltillväxt i Europa under de senaste kvartalet p.g.a. det avtagande flyktingströmmen och har gått lite upp och ner under året. Jag tror fortfarande att säkerhet tyvärr är ett allt större inslag i många sammanhang och att Securitas kommer vara med och ta en stor del av den kakan framöver också.

RSI är under 30 igen vilket indikerar att aktien är översåld. Hur det har gått under andra kvartalet får vi se på fredag då Q2-rapporten kommer. Det ser jag med spänning ser fram emot.

När det gäller andelen av mitt totala innehav så bestod även Securitas av en ganska liten andel (3.8%) vilket också bidrog till att jag valde att öka upp på 135.80 SEK så att den nu består av 6.4% av den totala portföljen.

Min portfölj efter de senaste köpen ser ut så här: Min portfölj v. 30 Portfölj ikon

”Vilka inköp har du gjort den senaste tiden?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.