Ljudböcker som kunskapskälla när det kommer till aktier och ekonomi

Ljudböcker som kunskapskälla när det kommer till aktier

När jag har semester brukar jag vara ganska aktiv med renovering och annat pyssel som hör en sommarstugeägare till. Då tycker jag att det är skönt att lyssna på något intressant i lurarna och gärna något som jag lär mig nya saker av. Livslångt lärande är något jag tror starkt på.

P3 Dokumentär och ekonomipoddar har tidigare varit de givna alternativen men i sommar har ljudböcker inom ekonomi varit det som streamats. Jag förenar nytta med nöje helt enkelt.

Ljudbok – ett bra komplement till poddar

Jag tycker poddar har ett bra format med personliga åsikter om något som är dagsaktuellt men ljudböcker ger ett bra komplement. Ljudböcker har möjlighet till ett djupare resonemang inom ett valt ämne och i detalj redogöra för olika vinklar och åsikter.

Även böcker om eller av erfarna personer inom ekonomibranschen tycker jag är intressanta då de ofta ger ett historiskt perspektiv som kan vara bra att ha med sig i framtida strategier och investeringar.

Digitala ljudbokstjänster

Jag har testat några av tjänsterna på nätet och när det kommer till aktierelaterade ljudböcker som hittas under kategorin ”Ekonomi & management” är utbudet ungefär lika brett. Nedan listar jag några tjänster och vilka böcker jag har hunnit med hittills. Efter respektive bok har jag satt mitt personliga betyg.

Storytel logotyp

Storytel har 14 dagars provperiod vilket räcker gott och väl för att lyssna på ett par böcker. Jag lyssnade på:

Det är enkelt att komma igång och böckerna går att ladda ner så man kan lyssna offline vilket passade mig riktigt bra då Tele2:s täckning var under all kritik på Öland där jag var unedr ett par dagar.

På Nextory lyckades jag få en månads provperiod då jag via podcasten Börspodden fick en kampanjkod. Via Nextory har jag lyssna på följande böcker:

Twitter - Tronstriden av Jens B Nordström

Alla dessa böcker är värda att lyssna på även om jag tycker ”Tronstriden: makten om Industrivärden” var den klart bästa. Jens har ingående undersökt, intervjuat och gått igenom vad som hände när makten inom Industrivärden förändrades drastiskt. Om det gått till som Jens säger får lyssnaren själv avgöra.

Jag fick den t.o.m. digitalt signerad via Twitter 😉 ->

Har man 24 minuter över tycker jag man ska lyssna på ”Hur du skapar pengamaskiner”. Det är en väldigt kort och konkret bok som listar passiva inkomstkällor som t.ex.:

  • Hyra ut
  • Aktier, fonder, värdepapper, valuta
  • Mark
  • Starta bolag
  • Skriva böcker
  • Råvaror
  • Nätverk – Multi level marketing (MLM)

Bookbeat är ännu en boktjänst på nätet. Bookbeat har likt de andra kampanjat med en 14 dagars provperiod under sommaren. Jag har dock inte använt denna tjänst än men det är bara en tidsfråga 🙂

Nu ska jag ut och mura en utegrill och slå på ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer” av Per H. Börjesson. Hoppas på intressant lyssning och ett fint resultat som vi kan grilla på under kommande somrar.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.