September var en stark månad

Danny Kekspro

Efter vårens starka uppgång sänkte sommaren mina portföljer rejält men de har under september månad återhämtat sig rätt ordentligt där den svenska har varit starkast med en uppgång på 7.19% och den amerikanska med 1.54%.

Aktieportföljen - september 2017

Det känns skönt att det har vänt uppåt och att tongångarna är lite mer positiva. På senaste tiden har börsen gått starkt men jag har legat lågt med inköp p.g.a. andra utgifter. Rent allmänt har jag hållit mig avvaktande och bara suttit på mina innehav.

Händelserika innehav

SAAB har haft en händelserik period som bara på den senaste tiden har levererat nyheter som att:

  • USA:s marin beställer två radarsystem av typen ”Sea Giraffe Agile Multi Beam (AMB), Multi-Mode Radar (MMR)” som är ett all round-system för att upptäcka små luft- eller landburna mål. Ordern har även en option på ytterligare system.
  • Nya Zeelands flotta har tecknat avtal om ett kommunikationssystem, TactiCall
  • Australien har också valt ut SAAB som önskvärd leverantör av ett taktiskt ledningssystem för nio stycken nya fregatter men inget är klart så det får framtiden utvisa.
  • Senast ut i raden är att Lockheed Martin UK valt SAAB som underleverantör för att montera 16 av Storbritanniens nya AJAX virtuella Crew Turret Trainers (Simulatorsystem).

Investmentbolagen har gått som tåget under september med Kinnevik i topp som har stigit med 10.3%, därefter har vi Industrivärden som gått upp 9.63%, Investor med +8.26% och sist Melker Schörling med en ökning på 7.96%. Inte illa!

Det känns skönt att vara tillbaka börsmässigt men nu ser jag fram emot en spännande börshöst med fler inköp och börsträffar.

Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.