Rapportfloden väller in

Rapportfloden väller in på börsen

Scott Ruzzene


Så här i rapporttider ökar spänningen på börsen och den senaste veckan har många av de bolag jag äger rapporterat. Ett av dessa var Securitas som fick tidigarelägga sin rapport p.g.a. att en relativt högt uppsatt person hade blivit bestulen på information som man befarade kunde läcka eller användas. Securitas rapport kom kl. 20:00 söndag den 22 oktober.

Säkerhet går starkt

Totalt sett är det sju bolag ur min portfölj som har kommit med sina rapporter de senaste sjudagarna, alla banker i portföljen, säkerhetsbolagen samt Skanska och Kinnevik… så det har varit en extra intressant vecka!

Securitas logotyp

Securitas: Om vi ska börja med Securitas så var de alltså tvungna att sammankalla sin styrelse med kort varsel  och sammanställa samt publicera sin Q3-rapport redan förra söndagen. Jag tycker det var både starkt jobbat och visa på att de tog allvarligt på händelsen. Dock känns det lite paradoxalt att ett säkerhetsföretag blir bestulen och behöver göra detta.

Securitas VD Alf Göransson blev för inte så länge sedan av med sin identitet vilket inte heller rimmar så bra då man ska vara världsledande inom säkerhet men det är nog svårt att skydda sig till 100% även om man heter Securitas.

Nå, till Q3-rapporten så togs den emot relativt positivt då man har brutit den negativa trenden gällande Securitas europaverksamhet som har haft en överkapacitet. Både försäljning och rörelseresultat förbättrades och aktien gick under måndagen upp med +3.6%.

Läs mer ingående i Securitas Q3-rapport

SAAB logotyp

SAAB har jag följt lite närmare under hösten och de kom under tisdagen med en stark rapport som visade på en ökad omsättning på 8% samt en ökad orderingång på 5.8% jämfört med Q3 2016.

SAAB:s vd Håkan Buskhe tror på bättre försäljningstillväxt än det mål man satte upp för 2017 och en ökad rörelsemarginal. Aktien steg under tisdagen med +4.07%.

Läs SAAB:s Q3-rapport

Banker – oro och nedgång

Swedbank kom med en ganska stark rapport men aktien sjönk med -3.15% bl.a. p.g.a. oro kring bostadsmarknaden.

Nordea rasade under torsdagen efter att de släppte sin Q3:a som bl.a. innehöll fortsatt höga kostnader och nyheten att Nordea kommer skära ned i personalen med c:a 6000 personer varav 2000 är konsulter. Aktien sjönk -5.85%.

DNB:s rapport var stabil med en marginell nedgång på -0.32%

Investmentbolag, bygg och… Amazon Inc.!

Kinnevik meddelar en ökning av substansvärdet med 5% under kvartalet där Zalando och Millicom var de mest bidragande bolagen. Dock fanns det många positiva inslag som Tele2, MTG och Com Hem. Aktien steg +2.62% under rapportdagen.

Skanska avslutade veckans svenska rapportflod med att inte nå upp till förväntningarna och sjönk med -5.45%. Detta trots en ökad vinst med 343 Mkr. efter skatt jämfört med tredje kvartalet 2016.

Vd Johan Karlström är inte nöjd med byggverksamheten i framförallt Polen och Storbritannien. Både i Polen och USA fortsätter Skanska att skära ned kostnaderna för en ökad lönsamhet.

 

Amazon Inc. log

Amazon ökade sin omsättning med 33.6% och förvärvade i slutet av augusti företaget Whole Foods. Rapporten kom på torsdag kväll och på fredagen drog den iväg som en raket och steg med +13.22%

…och med de orden avslutar jag detta inlägg och önskar dig en fortsatt trevlig helg!

Min portfölj ser ut så här just nu: Min portfölj v. 43 Portfölj ikon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.