Veckan som gått – nya köp, Nordnet Live och Lendify

Positiv börs vecka 2 - 2018

Veckan som gått har gett bra skjuts i portföljerna även om en aktie har rasat fullständigt. Dock känns det kul att rapportsäsongen börjar närma sig samt att jag har anmält mig till ett av årets mer intressanta och roliga aktieevent. Dessutom klirrade till i Lendifykontot och anledningen till det var…

Veckan började riktigt bra med breda uppgångar och dessutom kom en utdelning från Hemfosa vilket gav mig mer inspiration till att börja studera värdeinvestering igen genom att bl.a. läsa boken ”Hitta världens bästa aktier” av Marcus Härnhag och göra en del screening i Avanza och Börsdata. Dock har inte alla innehav gått uppåt…

Veckans bojsänke

RaySearch är den enda aktie i min svenska portfölj som har haft en negativ utveckling hittills i år och jösses vad negativ den har varit. Störtlopp och den är ner med -16.55% efter bl.a. en vinstvarning från företagets belgiska samarbetspartner IBA. Detta trots att den under fredagen steg med +3.86%.

 

Nya inköp – Lundbergföretagen & Facebook

Under denna vecka har jag gjort två köp samt börjat titta på några fler bolag ut ett värdestragiperspektiv.

Lundbergsföretagen logotypEftersom jag blev utköpt ur Melker Schörling som ska avnoteras så ville jag fylla på med ett nytt investmentbolag i den svenska portföljen. Jag vill ha c:a 20 – 30% av den svenska portföljen i investmentbolag för bl.a. en bredare riskspridning. Det nya bolaget blev Lundbergsföretagen som har fina innehav i bl.a Handelsbanken, Hufudstaden och Industrivärden.

Facebook Inc. logoI den amerikanska portföljen köpte jag på mig lite mer av Facebook Inc. under fredagens dipp. Det finns blandade åsikter (som vanligt) om man ska köpa eller inte men jag gjorde det. Framtiden får utvisa om det var rätt eller fel. Dock tror jag på Facebook som långsiktigt innehav och att fördela lite mer av de  totala investeringarna utanför Sverige är också något jag vill göra.

Min portfölj ser ut så här just nu: Min portfölj v. 2 Portfölj ikon

 

Nordnet Live 2018

Nordnet Live 2018

Precis som förra året så har jag anmält mig till Nordnet Live 2018 och kul att denna gång få med mig två kollegor. Förra året var höjdpunkterna Fredrik Wester från Paradox, rapparen Petter och Hexagons VD Ola Rolén.

I år finns bl.a. följande talare med på talarlistan:

  • Annie Löf – Partiledare Centerpartiet
  • Jacob Wallenberg – Ordförande Investor
  • Martin Carlesund – VD Evolution Gaming
  • Leif GW Persson – Kriminolog och författare

Samtliga talare, programmet och möjlighet till anmälan hittar du på Nordnet Live.

Ses vi där?

Ledify - Peer-to-peer lendingVärvat kollega och ändringar på gång

Innan årskiftet hade Lendify en kampanj där befintliga kunder fick 1000:- för varje ny kund man värvade och den nya kunden fick själv 500:- extra i startkapital förutsatta att denne investerar minst 10000:- i lån. En kollega till mig som tidigare har visat intresse för Lendify nappade och det sa klirr hos oss båda.

Förändringar i autoinvestkontona

I övrigt så ändrar Lendify om i sina autoinvestkonton gällande löptider och målräntor. Det kommer fortsättningsvis ha två varianter.

Autoinvest kort: I detta konto investeras pengarna i lån med en löptid på 1 – 5 år och har en målavkastning på 4% efter avgifter och kreditförluster.

Autoinvest lång: I detta konto investeras huvuddelen av pengarna i lån med löptid på 6 – 10 år men även 1 – 5 år kan förekomma. Målavkastningen för Autoinvest lång är på 6% efter avgifter och kreditförluster.

Dessa förändringar börjar gälla fr.o.m. den 22:a januari.

 

Tack för att du läser och ha en fortsatt trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.