Addnode Group, Mackmyra och utdelningar

Så här års är det extra kul att vara börs- och aktieintresserad då vi är mitt uppe i rapportsäsongen och hittills har det varit övervägande positivt. Under senare tid har det också varit ganska volatilt vilket kan möjliggöra tillfälliga köplägen för den som har lite torrt krut i kassan.

Nya bolag i portföljen

Efter att ha legat lågt i flera månader har jag nu utökat portföljen med två nya bolag och fyllt på i ett befintligt.

Addnode Group

Addmode Group - kursutveckling

Addnode Group: För lite drygt ett år sedan var jag på en av Aktiespararnas börskvällar och lyssnade på Addnode Groups VD som gjorde en bra presentation av bolaget. Sedan dess har jag följt bolaget från sidan men kände nu att det var dags för att ta in det i portföljen. Addnode levererar system och tjänster för design, konstruktion och produktdatainformation samt andra IT-lösningar som dokument- och ärendehantering, e-handel m.m.

Jag köpte på in mig på 77.0 kr och den har haft bra utveckling sedan dess.

 

Mackmyra logotype

Mackmyra: Som före detta Gävlebo och KTH:are har jag följt Mackmyra i många år. Mackmyra ligger strax väster om Gävle och några av grundarna är civilingenjörer från KTH Kungliga Tekniska högskolan där jag arbetar sedan många år tillbaka.

Mackmyra har gjort det bra och kommit långt. Med en klart större bredd på sitt utbud där både billiga och enklare sorter återfinns kombinerat med längre lagrade varianter på upp till 10, 11 år når Mackmyra fler kundgrupper och vinner respekt inom whiskybranschen.

Deras varumärke är lockande och utsöndrar både nytänkande och mod enligt mig.

Dessvärre lyckades jag köpa aktien på nivån 17.85 kr när aktiekursen låg på 17.40 kr vilket jag inte förstår hur jag lyckades med men men…

SAAB - Kursutveckling
Köpte i dippen efter rapport

SAAB: SAAB är inget nytt bolag i min portfölj men jag passade på att fylla på efter rapporten som enligt analytikerna kom ut under förväntan medan den kom ut över förväntan enligt SAAB:s VD Håkan Buskhe.

Än så länge ett lyckat köp i den temporära dippen. Framöver blir det spännande att följa affären som Indien ska genomföra när det gäller stridsflyg.

Utdelningar

Det har rullat in en hel del utdelningar på sistone med SAAB, ICA, Lundbergs, Skanska, Industrivärden och Hemfosa. Jag har redan passerat förra årets utdelning i kronor räknat och ungefär hälften av bolagen har inte delat ut än så det går åt rätt håll.

Utdelningarna ger torrt krut i kassan och kommer att användas när tillfälle ges.

Mina innehav just nu

Innehav i portföljen - 2018-04
Minna innehav och deras fördelning 2018-04-30

Min portfölj ser ut så här just nu: Min portfölj v. 18 Portfölj ikon

 

”Ha en trevlig Valborg!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.