”Sell in May and stay away” – USA-portföljen är nu tom

American flag - Sell in May and stay away

Foto av Jp Valery

Efter en bra vår och försommar i den amerikanska portföljen bestämde jag mig att sälja av alla aktier. Man brukar ju säga ”Sell in May and stay away” och det var precis det jag gjorde.

Den amerikanska portföljen

Mina amerikanska aktier har jag i en Kapitalförsäkring p.g.a. hur källskatten hanteras och bolagen som återfanns där innan försäljningen var följande:

Namn+/- % i år+/- sedan köp
Activision Blizzard+9.89%+56.81%
Amazon+35.64%+89.68%
Berkshire Hathaway-3.01%+13.87%
Facebook+2.59%+29.65%
Netflix+66.92%+70.69%
Starbucks+0.10%-3.35%

Totalt sett gick mina amerikanska bolag upp +24.20% från starten av 2018 till 29 maj och med den uppgången i ryggen kände jag att det var läge att ta hem vinsterna och invänta ett nytt köpläge.

Den svenska portföljen utan Paradox

Den svenska portföljen har gått betydligt sämre men Paradox Interactive är en av de aktier som håller emot. På rapportdagen hoppade aktien upp 23% innan jag valde att sälja men med facit i hand skulle jag haft kvar den ett tag till. Jag är dock väldigt nöjd med en uppgång under året på 78.96%.

Jag kommer återvända till Paradox när tillfälle ges då bolaget är ett av mina högt klassade bolag i en intressant spelbransch.

Dessa försäljningar ger så klart stora förändringar in mina portföljer när det kommer till bransch- och geografisk fördelning.

Min portfölj ser ut så här just nu: Min portfölj v. 23 Portfölj ikon

”Ha en trevlig nationaldag!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.