Paradox och NVIDIA tar plats i portföljen

Foto: Alexandre Debiève

Hoppas du har haft en bra sommar, det har jag och den har varit riktigt lugn när det kommer till aktiehandel och investeringar. Men nu är det höst och dags att aktivera sig igen.

Paradox backade rejält på Q2-rapporten

Som jag skrev i förra inlägget så sålde jag av all mina amerikanska aktier innan sommaren och även Paradox som då kom med en fin rapport. När Q2-rapporten kom var det ombytta roller och aktien sjönk nästan 28% p.g.a. lägre omsättning och vinst vilket till stor del beror på spel som inte kommer slutföras.

Jag tror långsiktigt på Paradox då de gång efter annan har visat att de tar rätt beslut så nu var det dags att åter igen köpa på mig Paradoxaktier. Inköpet gjordes på 154.6 SEK men aktien har fortsatt att sjunka och är nu nere på 130 SEK. Kanske blir det några fler aktier på dessa nivåer?

Jag är glad att vara inne i bolaget igen och det ska bli kul att följa dess utveckling framöver.

Tillbaka på den amerikanska marknaden med NVIDIA

Förra veckan var det dags att hoppa in så smått på den amerikanska marknaden igen. Första bolaget in i portföljen blev en liten post i NVIDIA. Jag kom in på $268.76 vilket just nu inte ser så bra ut då raset kom i USA strax därefter. Dock studsade aktiemarknaden tillbaka en aning i fredags.

Kinnevik delar ut sitt innehav i MTG

Som aktieägare i Kinnevik har jag fått MTG-aktier då Kinnevik har delat ut hela sitt innehav i MTG. Detta p.g.a. att de vill få igenom hopslagningen av Tele2 och Com Hem. Än så länge har jag kvar dessa men är osäker på om jag kommer ha de kvar framöver.

Saab och Boeing flyger vidare

Som avslutning är jag rätt glad över att Saab tillsammans med Boeing tog hem upphandlingen av skolflygplan till det amerikanska flygvapnet och igår meddelade konkurrenten Lockheed Martin att man inte kommer överklaga beslutet. En resa väl värd att följa framöver med ett totalt värde på omkring 81 miljarder SEK.

Min portfölj ser ut så här just nu: Min portfölj v. 41 Portfölj ikon

”Ha en fortsatt bra helg!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.