Sur börs och nu åkte Nordea ut

Sur börs

Foto: takahiro taguchi

Den senaste månaden har varit riktigt sur med en nedgång i portföljen på -5.89% . Det har också varit fortsatt skakigt i banksektorn med fler potentiella skandaler vilket inte lyfter bankaktierna direkt.

Nordea åkte ut ur portföljen

Efter fler rykten om pengatvätt i Nordea kände jag att det var dags att sälja aktien. Jag tror att rykten som dessa samt hur de hanterade flytten till Finland har gjort att allt fler saknar förtroende för banken. Jag trodde att de skulle återhämta sig efter flytten och återfå förtroendet men där hade jag fel och därav sålde jag nu mina aktier i bolaget.

NIVIDA går som tåget, rakt ner i källaren

När börsen är sur påverkas många bolag och att kliva på strax innan får sina negativa konsekvenser, åtminstone på kort sikt.

Sedan jag köpte NVIDIA har den sjunkit 15% vilket för egen del känns rätt trist även om det är en bevakningspost men jag behåller den fortsatt och följer bolaget lite närmare.

Skanska rasade efter vinstvarning

Skanska kom med en vinstvarning p.g.a. att de gör stora nedskrivningar på nästan 1 miljard i två stora byggprojekt i USA samt 400 miljoner i sk. goodwill. Detta gjorde att aktien föll tillbaka 10.63% under fredagen.

Portföljen

Utveckling i portföljen under oktober 2018

Förutom ovan nämnda nedgångar har det generellt dalat på börsen vilket har gjort att min portfölj sjunkit med -5.89% under den senaste månaden. Det har skapat många frågor om när kraschen kommer, om den kommer nu, snart eller om ett år och som vanligt vet ingen. Dock verkar många tro om man lyssnar på diverse aktierelaterade poddar att det är ett tag kvar och att det vi ser nu är nervösa reaktioner inför det som komma skall.

Jag sitter hyfsat lugnt i båten och väljer att ligga lång i de flesta innehav jag har. Jag är också rätt sugen att köpa i någon dipp så det kan nog bli ett eller annat köp framöver.

Min portfölj ser ut så här just nu: Min portfölj v. 42 Portfölj ikon

”Hur tänker du när det kommer till dagens volatila börs?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.