Fortsatt ner men några ljusglimtar finns det

Några ljusglimtar på börsen

Foto: Jonatan Pie

Efter ännu en negativ vecka på börsen så börjar fler och fler fråga sig om det är en krasch på väg. Vissa tror inte det utan att det istället kommer en rekyl men framtiden får utvisa vilka som hade rätt.

Min portfölj har sjunkit med -3.86% på en vecka och det är fortsatt surt på börsen. Dock finns det några ljuspunkter i den annans röda tillvaron bland siffrorna.

Securitas logotyp

Securitas kom med en stark Q3-rapport

Securitas rapporterade på fredagen och steg med +6.64%. Bland det positiva så var den starka organiska tillväxten på 6% vilket är bättre än marknaden och där Europa ser ett klart lyft jämfört med tidigare. Även vinsten per aktie uppgick till 6.24 jämfört med 5.76 motsvarande period förra året.

Magnus Ahlqvist, VD för Securitas fortsätter att trycka på deras digitala satsningar och modernisering av sin system vilket låter helt rätt i mina öron.

ICA vände upp rejält

ICA som haft en nedåtgående trend sedan mitten på juli vände upp rejält på sin Q3-rapport som innehöll ökad nettoomsättning och ett starkare rörelseresultat. Man passade på ett göra avskrivningar på 96 miljoner vilket fick resultatet att sluta på en lägre siffra men tittar man på EBITDA, resultat före avskrivningar, ökade det med c:a 8%.

Aktien steg med hela 11% och fortsatte upp även under fredagen.

 

SAAB logotyp

SAAB sjönk som ett bojsänke

Med tanke på att SAAB har fått sin största order i mannaminne så kom den svaga Q3-rapporten lite som en chock. Den uppgång som Boeing-ordern bidrog till försvann och det med råge efter nyemissionsbesked och förlust i Q3. SAAB meddelar också att 850 personer får gå.

Aktien föll med 15.53% och jag passade på att köpa på mig fler aktier men aktien har fått sänkta riktkurser från flera håll och den har fortsatt att rasa. Totalt sett har den gått ned med -21.39% under den gångna veckan. Dock tror jag långsiktigt på SAAB och följer utvecklingen med spänning.

Sålt MTG

MTG har varit en liten post i min portfölj sedan jag fick tilldelning efter Kinneviks avyttrande. Nu när aktien låg lite på plus sålde jag den mest för att renodla bland innehaven.

NVIDIA fortsätter nedåt

Mitt köp i NVIDIA har hittills visat sig vara ett riktigt bottennapp. Snacka om att komma in på toppen :/

Aktien har fallit med -26.4% sedan mitt intåg. Dock lurar jag på om jag ska köpa på mig mer men jag kommer att avvakta tills jag ser att den planar ut.

Min portfölj ser ut så här just nu: Min portfölj v. 43 Portfölj ikon

“Nu kör vi en vecka till!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.