Några förändringar i portföljen så här i början av 2020

Portföljer

Foto: Mohammed Gadi

På senare tid har jag varit lite mer aktiv med att förändra min portfölj från att jag tidigare har varit helt inaktiv en lång period vilket har fått till följd att utvecklingen inte har varit lika positiv som den skulle kunna ha blivit vid ett mer aktivt förvaltande.

Vitec Software Group

Jag har länge tänk köpa Vitec men det har av någon anledning inte blivit av. et ångrar jag såklart idag men man får blicka framåt istället. Jag lyssnade på Vitecs VD, Lars Stenlund när han gästade Aktiespararnas event på Rival senast vilket gjorde att jag åter fick upp intresset för bolaget.

Jag tycker de har rätt inställning och en relativt trygg position med stor andel repetitiva intäkter.

Nobina

Jag har letat efter bolag som är något mindre, har ett naturligt hållbarhetsfokus och som har en affärsidé som är hyfsat enkel att förstå samt en bra diektavkastning. Valet föll denna gång på Nobina och jag har tagit en liten position just nu.

Mackmyra lämnar portföljen

Mackmyra har jag följt ett par år nu och aktien har tappat rejält sedan jag köpte. Bolaget i sig tycker jag verkar fungera väl och produktionen växer samt att processen för att framställa produkterna är slimmad. Jag gjorde ett besök i höstas vilket var mycket givande och det gav mersmak både bokstavligt talat men också ur en kapacitetsynpunk. Vad det verkar skulle de enkelt kunna skala upp tillverkningen utan större investeringar men jag gissar att det är en tuff marknad att ta andelar på och att försäljningen är det svåra att öka.

Jag har därför sålt min lilla andel just nu och fortsätter följa Mackmyras utveckling med förhoppning att jag framöver kan hoppa på tåget igen.

Även andra bolag har utgått

  • RaySearch
  • Hemfosa
  • Skanska

Så här ser min portfölj ut just nu: Min portfölj v. 5 Portfölj ikon

Ha en fortsatt bra vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.