Bygger vidare på Hållbarhetsportföljen

Foto: Biel Morro

Förra veckan påbörjade jag bygget av en ny portfölj, denna gång till min fru och den fick namnet ”Hållbarhetsportföljen”. Tidigare inlägg: Uppbyggnad av Hållbarhetsportföljen

Fler bolag med hållbar inriktning

Jag har tittat vidare på aktier och bolag med hållbar inriktning och sprang i lördags på denna artikel som gav fler tips på bolag inom vindkraftsektorn:

Artikeln ger ett lite bredare perspektiv med fler större bolag utanför Sverige som kan ge en bättre diversifiering på sikt men även att prognosen för att svensk vindkrafts el förväntas öka från 19 TWh 2019 till 31 TWh 2021 vilket motsvarar en ökning på 63%.

Två nya bolag har tagit plats

Idag plockade jag in två nya bolag och de var Nibe som tillverkar och säljer effektive energilösningar som luftvärmepumpar, varmvattenberedare, solpaneler m.m. och Stora Enso som är en global skogsindustrikoncern som tillverkar pappers- och träprodukter.

Nibe och Stora Enso

Hur har det gått så här långt?

Hittills har det gått bra då den enda aktien som än så länge hunnit befinna sig i portföljen, Slitevind, har gått upp med 16%. Förra veckan var generellt sätt ganska stark för liknande bolag. Eoulus Vind steg t.ex. med nästan 14% och flera av de andra från det tidigare inlägget ett par procent.

Jag kommer fortsätta att tillföra nya bolag framöver för att få en bättre diversifiering samt vikta portföljen efter behov men idag ser den alltså ut så här…

– Ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.