Förändringar i portföljerna denna vecka

NVIDIA Geforce RTX

Foto: Christian Wiediger

Nytt bolag in i Hållbarhetsportföljen

I ”Hållbarhetsportföjen” har Minesto tagit plats, den steg kraftigt under mitten på veckan men jag tar en mindre post idag i alla fall.

Hållbara aktiehändelser under veckan

Slitevind har tappat 20-25% på de senaste två dagarna efter rapport där de berättar att elpriset har sjunkit kraftigt p.g.a. den milda vintern. Även ett överskott på elcertifikat till följd av att man kraftigt bygger ut vindkraften. 90% av Slitevinds intäkter är kopplade till elpriset.

Arise som jag tittat på steg kraftigt efter rapport men har fallit tillbaka igen. Jag fortsätter att följa bolaget för att se om det kommer ett köpläge.

SeaTwirl som jag också följer steg kraftigt efter att ha fått patent på en vattenbaserad nödbroms som skyddar vindkraftverket från att skadas vid för kraftiga vindar. Dock faller den tillbaka lite idag.

Det har också kommit ett besked om att göra en nyemission under q2 2020 istället för att ta in pengarna via avsiktsavtal med Colruyt och Norsea på en kurs på 65 när aktien idag står på 181 SEK.

Sålde NVIDIA nu när…

American flag - Sell in May and stay away

I min KF har jag haft NVIDIA länge nu. Jag lyckades köpa aktien på ”all time high” i september 2018 och aktien har varit låg länge. Men sedan slutet av sommaren har den klättrat stadigt och kommit upp på ungefär +20% så idag fick den lämna portföljen.

– Ha en trevlig helg!

One thought on “Förändringar i portföljerna denna vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.